Баскетболният Берое ще бъде воден от нов старши треньор през

...
Баскетболният Берое ще бъде воден от нов старши треньор през
Коментари Харесай

БК Берое обяви треньорска смяна часове преди първия мач за сезона

Баскетболният Берое ще бъде воден от нов старши треньор през новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ), оповестиха от клуба на своята страница във Facebook.

Начело на заралии застава експертът от Северна Македония Никола Василев, който заменя досегашния ментор Бойко Миленков, който води отбора през последните две години.

" Приятели, би трябвало да ви съобщим новината, че от новия сезон старши треньор на баскетболен клуб Берое ще бъде Никола Василев ", се споделя в формалното известие на БК Берое Стара Загора.

Василев е работил като народен селекционер на тима на Северна Македония до 20 година, бил е отпред още на Дзукила Литва, а има стаж и като помощник в Лиетувос Ритас.

Междувременно към този момент някогашният треньор на Берое Бойко Миленков показа, че през последните две години е работил под огромно напрежение и в последна сметка е решил, че има потребност от отмора.

" Последните 2 сезона работих под голямо напрежение в лимитирана финансова рамка. Още през лятото имах предпочитание да си дам по-голяма отмора, да се отделя от тима, с цел да се възстановя душевен и най-много здравословно. Въпреки това, организирах подготовката с концепция да оказа помощ на клуба, до намиране на първокласен ментор. Смятам, че задачата е в някаква степен е изпълнена и тимът е квалифициран оптимално добре, съгласно опциите ни. Аз ще бъда разполагаем, само че сега имам други цели. Няма да има по-щастлив човек от мен, в случай че през днешния ден момчетата победят един от най-силните тимове в НБЛ. Само Берое ", показа Миленков за страницата на БК Берое Стара Загора във Facebook.



Дебютът на новия ментор на старозагорци Никола Василев ще бъде още довечера от 19:00 ч., когато " зелените " одобряват Черноморец Бургас в финален мач от първия кръг в Националната баскетболна лига (НБЛ).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР