БАРСЕЛОНА, Испания (AP) — Бразилската полиция, разследваща мрачното откритие на

...
БАРСЕЛОНА, Испания (AP) — Бразилската полиция, разследваща мрачното откритие на
Коментари Харесай

9 трупа, открити по течението в лодка край Бразилия, вероятно са мигранти от Мавритания и Мали, казва полицията

БАРСЕЛОНА, Испания (AP) — Бразилската полиция, проверяваща мрачното изобретение на лодка, цялостна с трупове, споделя, че мъртвите евентуално са африкански мигранти от Мали и Мавритания.

Рибари край северния бразилски крайбрежен щат Пара откриха лодката, която се носи по течението в събота в Атлантическия океан. Федералната полиция на Бразилия съобщи в изказване късно в понеделник, че е разкрила общо девет починали.

„ Документите и предметите, открити наоколо до телата, демонстрират, че жертвите са мигранти от африканския континент, от региона на Мавритания и Мали “, се споделя в изказването. Полицията добави, че измежду починалите може да има и други националности.

Приблизително 12-метровата (39 фута) дълга бяло-синя лодка с форма на кану, открита в Бразилия, споделя същите характерности на мавританските пироги за лов на риба, които постоянно се употребяват от мигранти и бежанци от Западна Африка, бягащи към испанските Канарски острови, което допуска, че Бразилия евентуално не е тяхната дест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР