БАНКОК (АП) — Висш виетнамски служител от министерството на труда

...
БАНКОК (АП) — Висш виетнамски служител от министерството на труда
Коментари Харесай

Арестът във Виетнам на реформаторски трудов служител може да попречи на опитите за по-добри търговски условия със САЩ

БАНКОК (АП) — Висш виетнамски чиновник от министерството на труда на страната беше задържан за „ съзнателно откриване на държавни секрети “, заяви полицията в четвъртък, развиване, което съгласно анализаторите може да навреди на напъните на Виетнам да получи по-благоприятни търговски условия за експорт към Съединените щати.

Нямаше повече детайлности за ареста на юриста Нгуен Ван Бин — с изключение на известието на уеб страницата на полицията в столицата Ханой, само че правозащитници настояват, че той е бил арестуван, тъй като е подкрепял концепцията за самостоятелни профсъюзи, неразрешени при комунистическото държавно управление.

Те също по този начин споделят, че това е знак за продължаващи репресии, които преди бяха ориентирани основно към блогъри, природозащитници и групи на гражданското общество.

Бин, който оглавяваше отдела по правни въпроси в Министерството на труда, хората с увреждания и обществените въпроси, можеше да получи сред две и 15 години затвор за откриване на държавни секрети съгласно закона в тази еднопартийна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР