Българското розе е на световно ниво. Това бе потвърдено за

...
Българското розе е на световно ниво. Това бе потвърдено за
Коментари Харесай

Златен медал за българско розе във Франция

Българското розе е на международно равнище. Това бе доказано за следващ път на един от най-престижните международни винени състезания. Розето в серията PIXELS, годишна продукция 2022, на избата от Съединение New Bloom Winery завоюва златен орден от Mondial du Rosé, който тази година се организира в Марсилия при започване на април. Състезанието е част от интернационалния Vinalies Internationales, проведен от Съюза на енолозите във Франция. Тази година бяха изпратени 881 розета от над 400 производители, оценени от 52 интернационалните винени експерти.

„ Златният орден за PIXELS Розе е изключително скъп за нас, защото честваме 10 години, откогато виното е на пазара и имаме вяра, че удостоверява високото качество и уравновесения усет, над който работим с толкоз труд и старания. Отличията за български розета, съответно при нас за френския вид Гренаш, и то от сериозното жури във Франция, е добра вест за равнището на професионализъм в българските мазета. Вярваме, че от ден на ден производители би трябвало да насочат напъните си точно към основаването на висококачествени бели и розе виновност, представящи локалния тероар и личен жанр – това ще помогне за одобряването на България на международната винена карта. “, споделиха от екипа на New Bloom Winery.



Категорията на розе виновността е измежду най-динамичните на пазара у нас и непрекъснато пораства. Най-предпочитани са по-бледите розета в жанр Прованс, с плодов темперамент. Избата се намира в град Съединение и разполага с 8000 дка лични лозови масиви в Тракийската равнина като си е сложила задача да показа модерното лице на родното винарство. Марката ѝ PIXELS включва напълно едносортови виновност и показва достоверен прочит на познати и не чак толкоз познати сортове като Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Сира, както и немския Регент и италианския Глера. Серията залага на нововъведението и най-новите софтуерни нововъведения – да вземем за пример другите типове тапи: Ardea Seal („ дишаща “ полимерна запушалка за алените вина), Zork (позволява неведнъж затваряне на пенливото вино и резервира мехурчетата) и Vinolok (елегантната стъклена запушалка на розето, с цел да е комфортна потреблението му даже на пикник). Точно преди 10 години New Bloom са първите, които пускат вино с такова затваряне в България. „ Вярваме, че най-големият ни триумф през годините е, че успяхме да предложим вкусни и висококачествени виновност в един актуален жанр и най-много – консистентност на качеството без значение от реколтата “, обобщиха от избата в Съединение.

Винените експерти разказват розето PIXELS с хубав сьомга цвят. На мирис се усеща плодов финес с нотки на червен грейпфрут, ранна череша, малина и екзотично благоухание. Вкусът има свежо начало, с отлична естетика, пикантна дължина. Сочен и прочувствен край с плодов спомен. Виното е доста добър комплимент за вегетарианска храна, паста, пица, бели меса, риба, дръпнат дивеч – фазан, пъдпъдък, специалитети от морски блага на средиземноморската кухня и меки, консистентни сирена.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР