Българските моряци от кораба „Царевна“ са на сигурно място, вече

...
Българските моряци от кораба „Царевна“ са на сигурно място, вече
Коментари Харесай

Къде се е укривал екипажът на „Царевна“ по време на най-ожесточените боеве в Мариупол?


Българските моряци от кораба „ Царевна “ са на несъмнено място, към този момент на територията на Руската федерация, оповестиха за bTV от Ситуационния център, който координира евакуацията им.

С капитана на плавателния съд Павел Павлов извънредно беседва Мария Цънцарова.

Той описа, че с изключение на за физическото оцеляване на екипажа е трябвало да се погрижи и за душeвността на моряците.

– Кои бяха най-трудните моменти, в които се постановяваше да подкрепяте своя екипаж?

– Много ги затрудняваше това, че в действителност нямат интернет, няма и телевизия, няма достъп до такава ежедневна връзка, с която сме привикнали. И това доста ги потискаше. Искат може би да си чуват околните по няколко пъти дневно, само че което е доста рисково при нашите условия, поради военните дейности и стоенето на мостика. От компанията проведоха срещи с околните ни. С цел да може да се опази връзката, с цел да може да имаме по-дълго време телефон.

– През какви страсти минавахте и Вие, и вашият екипаж през тези дни?

– Потиснатост, тревога. Във всички ги има в друга степен. И аз като капитан се мъча да укротявам хората, да ги заземя малко към нещата, за които сме на кораба. Основното място на екипажа беше ниско долу в машината, където е под равнището на кея, където е по-спокойно.

– Това е било Вашето леговище, Вашето укритие?

– Да, един тип. По-надолу в кораба да не сме на високо, под равнището на водата да сме, с цел да се избегнат някакви попадения, които могат да доведат до нещастни случаи, за благополучие няма нито един.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР