Български гражданин е признат на 23 януари 2023 г. от

...
Български гражданин е признат на 23 януари 2023 г. от
Коментари Харесай

Признаха за виновен в САЩ българин - администратор на сайт за детска порнография

Български жител е приет на 23 януари 2023 година от 12-членно федерално жури в щата Флорида в Съединени американски щати за отговорен по дело за присъединяване в незаконна група за основаване, разпространение и разпространяване на фотоси и видеоклипове с порнографско наличие, в които са употребявани деца. Предстои през април т.г. арбитър от Федералния областен съд да разгласи размера на наказването, което по закон може да е от 15 до 50 години затвор.

49-годишният българин с букви П.В. е арестуван през ноември 2021 година в България в границите на интернационална интервенция против разпространяването на детска порнография с присъединяване на Министерство на правораздаването и Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати, Националната следствена работа (НСлС) и Върховна касационна прокуратура (ВКП). По искане на американските управляващи българинът е екстрадиран в Съединени американски щати, където е разследван за осъществените закононарушения дружно с още петима души.

В известие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за случая се отбелязва приноса на Национална следствена служба, ВКП и на управляващите в Нидерландия за сполучливото откриване на мрежата за разпространяване на порнографско наличие с деца в интернет и изправянето на участниците нея пред правораздаването.
 Мащабна акция против детската порнография Обновена
Мащабна акция против детската порнография

13 души са арестувани

Българинът е приет за отговорен по две обвинявания - за присъединяване в незаконна група за рекламиране на образни изображения на малолетни, показващи очевидно полово държание, както и за тяхното разпространяване. Според доказателствата, показани в процеса, т ой е бил админ на интернет уебсайт, генериращ порнографско наличие, с присъединяване на малолетни и малолетни . Членовете на основаната в Съединени американски щати интернет порнографска мрежа примамвали момчета и девойки под 18-годишна възраст, в това число и малолетни, с цел да ги употребяват като " детски модели ". На уеб страницата били качени над 4,6 млн. изображения, фотоси и видеоклипове с деца, някои на забележима възраст сред 6 и 10 години, снимани в полови и провокативни пози. Жертвите били най-вече от Украйна, Молдова и други страни от Източна Европа. Потребители на уеб страницата са били жители от над 100 страни, в това число и България. Част от наличието било общодостъпно, само че се предложил и заплатен абонамент. Установено е, че приходите са били близо 9,5 млн. $, като по банкови сметки на българина са преведени 434 000 $. За изпиране на парите, незаконната група записала фиктивна компания за търговия с бижута.

За случая стана ясно от известие на българската прокуратура, в което се показва, че по отношение на осъществените в България процесуални дейности и оказаната от наши институции правна помощ в хода на наказателния развой на 19 януари 2023 година е изслушан следователят от Национална следствена служба Чавдар Ангелов. От българска страна в следствието е взел участие и Светослав Василев, началник на отдел " Киберпрестъпления " в Националната следствена работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР