Българската състезателка по шорттрек Катрин Маноилова се нареди 12-та в

...
Българската състезателка по шорттрек Катрин Маноилова се нареди 12-та в
Коментари Харесай

Катрин Маноилова завърши 12-та на 1500 метра на европейското по шорттрек в Гданск

Българската състезателка по шорттрек Катрин Маноилова се подреди 12-та в дисциплината 1500 метра по време на европейското състезание в Гданск, Полша.

В полуфиналите на конкуренцията Маноилова се подреди пета в своята серия с време 3:04.106 минути, само че продължи към край " Б " на надпреварата след съдийско решение. В дребния край Катрин още веднъж се подреди пета с резултат 2:46.424 минути и по този метод зае 12-то място в общото класиране. Другата ни представителка Михаела Петрова пък финишира на 22-ра позиция, откакто остана втора в своята серия от полуфиналните репешажи.

Двете българки участваха и в спринта на 500 метра, където Катрин Маноилова приключи 19-та с време 45.996 секунди, до момента в който Петрова се подреди 25-та.

Шампионка и в двете дисциплини предстоящо стана представителката на Нидерландия Сузане Шултинг, която по време на Зимните олимпийски игри в Пекин през предходната година завоюва общо четири орден от надпреварите по шорттрек.

При мъжете в спринта на 500 метра имахме двама представители в лицето на Стефан-Александър Кюмюрджиев и Иван Дончев, които се подредиха надлежно на 33-то и 40-то място в крайното подреждането. В бягането на 1500 метра пък Дончев финишира 17-ти, до момента в който Кюмюрджиев остана 40-ти.

Златният орден в спринта завоюва италианецът Пиетро Сигел, до момента в който на 1500 метра първенец стана Йенс ван Т`Вут от Нидерландия.

Днес европейското състезание приключва с финалите на 1000 метра при мъжете и при дамите, както и при смесените щафети, щафетите дами на 3000 метра и щафетите мъже на 5000 метра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР