Българската IT група Телелинк бизнес сървисис груп АД ще излезе

...
Българската IT група Телелинк бизнес сървисис груп АД ще излезе
Коментари Харесай

Българската IT компания Телелинк излиза на борсата до края на месеца

Българската IT група " Телелинк бизнес сървисис груп " АД ще излезе на Българската фондова борса до края на януари месец 2020 година, гласи известие на компанията. Компанията няма да усилва капитала си, а ще реализира по този начин нареченото вторично предложение на акции, в границите на което актуалните акционери ще продадат част собствеността си.

Според известието, мажоритарният притежател и главен продаващ акционер Любомир Минчев и останалите продаващи акционери ще предложат акциите си при минимална цена от 7,60 лв. за брой.

Минчев, Спас Шопов и Иво Евгениев имат намерение да продадат до 30 % от съществуващите акции на компанията (или 3,75 млн. броя) до края на 2020 година

Те са поели ангажимент да не продават на цена под 7,60 лв. до края на 2021 година за Минчев и до края на 2020 година за останалите двама. До края на актуалната година броят на акциите, препоръчани за продажба посредством Българската фондова борса, не може да надвиши 3,75 млн. броя.

" Телелинк бизнес сървисис груп " АД сплотява компании с офиси в България и Западните Балкани и клиенти в над 30 страни. Тя дава редовно интегрирани решения и услуги, основани на технологии от водещи международни производители и лични разработки в региона на осведомителните и информационните технологии (ИКТ). На общата софтуерна карта на IT бранша, това ги слага в категорията на по този начин наречените " систематични интегратори ". " Като такива се разграничаваме от производителите и дистрибуторите на ИКТ съоръжение и програмен продукт по добавената посредством услугите стойност на предлаганите решения. Различни сме и от типичните разработчици на програмен продукт, защото предлагаме доста по-комплексни решения ", сподели в изявление за Infostock.bg Иван Житиянов, изпълнителен шеф.

Групата е фокусирана в седем съществени софтуерни области, включващи решения за: телекомуникационни оператори; корпоративни комуникации; частни и облачно основани осведомителни центрове; по този начин наричаната от нас lean infrastructure; разработка на приложения; решения за офис производителност; и осведомителна сигурност. Радваме се на поддръжката на водещи софтуерни сътрудници като Cisco Systems, DellEMC, VMware, IBM и Microsoft, както и на необятна гама други водещи снабдители на технологии. Предоставяме и цялостен цикъл от свързани услуги, от разбор на потребностите на клиента и проектирането на системи до тяхната поддръжка, както и поемането на цялостни ИТ процеси и функционалности на клиенти посредством предоставяните от нас ръководени услуги, уточни още той.

През 2018 година компанията регистрира комбинирана чиста облага от 7,66 млн. лева, или 63,9% растеж на годишна база. Комбинираните доходи доближават 116,4 млн. лева, растеж от 9,8%.

Цената на акция от 7,60 лв. отрежда минимална пазарна капитализация на сдружението от 95 млн. лева, или 12 пъти чистата облага. Това я трансформира в най-големият софтуерен представител на българския финансов пазар, споделят от самата компания. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР