Българската федерация по художествена гимнастика изрази острата си позиция срещу

...
Българската федерация по художествена гимнастика изрази острата си позиция срещу
Коментари Харесай

От федерацията по художествена гимнастика с остра позиция относно нападките към ансамбъла 3 месеца преди Олимпиадата

Българската федерация по художествена гимнастика изрази острата си позиция против „ тенденциозните злостни мнения против българския отбор “. От централата дефинираха нападките към тима като „ омерзителни “ и подчертаха, че сходни дейности дестабилизират, деморализират и демотивират състезателките. Всичко това се случва единствено 3 месеца преди присъединяване им на Олимпийските игри в Париж.

Ето и целият текст на позицията на централата:

„ ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми сътрудници,

Уважаеми другари,

Уважаеми почитатели,

След миналите няколко надпревари от този сезон следим възходяща наклонност за отрицателни и даже злостни мнения против българския отбор на формалната страница на БФХГ, както и на други фенски страници в обществените мрежи.

Бихме желали да Ви съобщим, че изрично няма да толерираме и да допуснем на нашата страница мнения, които да дестабилизират, деморализират и демотивират националния тим. С цялото ни почитание към Вашите знания, страсти и отделено време за нашия спорт, считаме, че подготовката на тима и програмата, която извършват, са напълно в ръцете на експертите, които реализират и ръководят подготвителния развой.

БФХГ няма да допусне омаловажаване на техния труд, старания и показване на интернационалните надпревари. Анализите, които вършим след всяко съревнование, и резултатите, които реализират досега, не излизат от рамките на допустимото и не нарушават фрапантно положението на тима. С цел да подкрепим националния тим по пътя към Олимпийските игри и да му създадем оптимално удобна атмосфера ще отстраняваме всеки коментар, който наскърбява, унижава или третира с мнението си некадърно който и да е член на националния тим, без значение дали е ориентиран към състезатели, треньори или други експерти от екипа.

В задгранични и в наши фенски конгреси се изливат неприемливи мнения към непознати и наши състезатели, които освен уронват престижа на спорта, само че и въздействат отрицателно върху душeвността на спортистите, които в нашия спорт са на млада, нежна възраст. Не можем да си представим, че толкоз омерзителни трудове могат да бъдат ориентирани към деца.

Просто си представете подобен поток от ненавист да бъде ориентиран към вашето дете, сестра, другарка или внучка. Можем единствено да призовем всички, които в действителност обичат този спорт, да насочат цялата си обич и позитивна сила към всички спортисти, без значение от коя страна и без значение дали ни харесват или не. Зад всяко тяхно показване стои голям труд, доста съществено психическо и физическо натоварване, което те носят на нежните си рамене, невероятни ограничения и дисциплинираност.

Затова, уважаеми другари и почитатели, дано ги подкрепим с цялата си обич и грижа и МОЛИМ Ви, не забравяйте те са живи, човешки същества!!! За тях ще бъде мотор вашата поддръжка, а не рецензия! Любувайте се, радвайте се на всеки играч и на всеки тим! Защото всеки от тях носи своята забележителна характерност!

Казваме НЕ на ОМРАЗАТА!

От екипа на БФХГ “

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР