Българска банка за развитие АД ще финансира изграждането на фотоволтаични

...
Българска банка за развитие АД ще финансира изграждането на фотоволтаични
Коментари Харесай

ББР предоставя финансиране за фотоволтаични централи

" Българска банка за развиване " АД ще финансира построяването на фотоволтаични централи за потребностите на бизнеса, оповестиха от кредитната институция. Новият финансов артикул е в отговор на растящото терзание на фирмите от цената на тока у нас и в Европа, и нарасналото търсене на електрическа енергия. Превключването на бизнеса към слънчева сила е работещо решение в подтекста на изчерпващите се невъзобновяеми източници и заложените от Европейски Съюз цели за реализиране на въглеродна индиферентност.

" Българска банка за развиване " ще кредитира мощности под 1 МW/p , като отпусканите заеми могат да са до 95% от цената на слънчевите централи, посредством които компаниите да понижат съществено енергийните си разноски. Внедряването на слънчеви инсталации има както стопански, по този начин и екологични изгоди.

Условието е фирмите да са микро-, дребни или междинни предприятия, a заемите ще са със период до 15 години.  Фотоволтаичните системи, които ББР ще финансира, могат да бъдат за произвеждане, което да покрива потребностите от ток, а също и за продажба.

Банката си слага като дълготрайна цел подпомагането на зеления преход на националната стопанска система и увеличението на каузи на екологично чисти енергийни източници, защото 25 на 100 от парниковите излъчвания в световен мащаб идват от производството на електричество. Изграждането на мощности за зелена сила е част от пакета ограничения на Европейската комисия, включени в така наречен „ Зелена договорка “, чиято цел е понижаване на въглеродния отпечатък до 2050 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР