България ще има 11 представители по време на Европейското първенство

...
България ще има 11 представители по време на Европейското първенство
Коментари Харесай

България с 11 представители на Европейското първенство по спортна стрелба в Талин

България ще има 11 представители по време на Европейското състезание по спортна пукотевица в Талин, Естония, което ще се организира в интервала 7-12 март.

Най-големите очаквания на страната ни за орден са свързани със сребърната ни медалистка от последната олимпиада Антоанета Костадинова, както и Мирослава Минчева, които ще вземат участие в конкуренцията на револвер при дамите.

На револвер при мъжете Калоян Стаменов, Кирил Киров и Самуил Донков ще стрелят в мощната конкуренция.

В надпреварите на пушка пък страната ни ще бъде показана от Антон Ризов и Таня Ризова.

При юношите Петър Илиев, Кирилл Ушанли, Димитър Тодоров и Борис Тузлуков ще вземат участие в конкуренцията на револвер.



В българската делегация са включени и треньорите Христо Христов, Владислав Манев, Иванка Белчева – Петкова и Румяна Апостолова. Водач на групата е спортния шеф на БСС Иван Иванов.

Всички български национали завършиха подготвителните си лагери преди шампионата във вчерашния ден, като в последните дни състезателите ни на револвер се готвеха в Дианабад, до момента в който Антон и Таня Ризови упражняваха в Пловдив.

Европейското състезание по спортна пукотевица също по този начин ще служи като подготовка и за Летните олимпийски игри в Париж 2024, като първите двама в самостоятелните дисциплини ще заслужат квоти за френската столица.

По предварителни данни близо 600 състезатели се чака да се включат в борбата за разпределението на медалите от шампионата на Стария континент.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР