България ще бъде без ансамбъл в първата за сезона Световна

...
България ще бъде без ансамбъл в първата за сезона Световна
Коментари Харесай

Новият ни ансамбъл пропуска Световната купа в Атина |

България ще бъде без отбор в първата за сезона Световна купа по художествена гимнастика, която ще се организира от 18 до 20 март в Атина. Новината заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева след откритата подготовка на националния тим - самостоятелно (жени), което се организира в подготвителната зала на " Арена Армеец "

" С ансамбъла се работи доста. Но... две от главните състезателки счупиха крайник. Първо Елена (Георгиева), по-късно Камелия (Петрова). Влязоха част от запасите, само че сега имаме две доста заболели.

Молим се да не пламне целия отбор, който сега е на лагер на " Спортпалас ". Резервите към момента не могат да се приспособяват към тези доста комплицирани композиции. Весела Димитрова е безапелационна, че до момента в който не се стабилизира главния състав и двете композиции не се изчистят оптимално няма да вървим на никое място.

Може би първото съревнование за тях ще е бъде на шампионата в Марбея. Много скърбя, че София Иванова няма да продължи като самостоятелна гимнастичка. Тя вървеше извънредно мощно като индивидуалистка. Беше доста ексцентрична и доста зрелищна ", съобщи Раева.

" Днешната контролна подготовка беше доста значима. Поиска я Бранимира Маркова, тъй като на първото контролна девойките бяха в доста по- добра форма, само че демонстрираха терзание, неспокойствие. Явно този дълъг коронавирус интервал без аудитория е оказал въздействие върху психическото им положение. За това взехме решение да вършим повече отворени контролни тренировки.

Това ще им помогне да прегорят, ще им помогне да се научат да изключват тази атмосфера, с цел да си покажат моментното положение. Много по-доволна съм. Много повече се видяха композициите. Има още върху какво да се работи. Една доста огромна стъпка напред е направена от първото до днешното контролно ", сподели още Илиана Раева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР