България изтегли квалификационна група с лидер Норвегия за мъжкия турнир

...
България изтегли квалификационна група с лидер Норвегия за мъжкия турнир
Коментари Харесай

България в група с олимпийските шампиони в Лигата на нациите по плажен волейбол

България изтегли квалификационна група с водач Норвегия за мъжкия шампионат Лига на нациите по плажен волейбол. Именно от скандинавската страна са настоящите олимпийски и международни първенци Андрес Мол и Кристиян Сорум.

Жребият за Лигата на нациите бе изтеглен в централата на CEV в Люксембург, а надпреварата ще е през май и юни. Мъжете ни попаднаха в група А, където с изключение на Норвегия са Естония, Англия и Унгария. Женската ни двойка пък ще е в група G дружно с Латвия, Финландия и Англия.

Поради по-малко регистрирани федерации за шампионата при дамите ще вземат участие единствено 31 тима и по тази причина групата на нашите дами е с един по-малко. Все още не се знаят имената на представителите ни. При жребия сложени бяха седемте тима с най-голям ранкинг в CEV.

Победителите ще се класират за финалния шампионат в Лигата на нациите и ще се причислят към домакина, който към момента не е определен. Миналата година първи при мъжете стана Норвегия, а при дамите - Швейцария. Един тим от Лигата на нациите ще получи квота за олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Това ще е първият във финалния шампионат също през 2024 година В него ще вземат участие трите най-хубави от 2023 година, четири от квалификациите следващата година и домакинът, който също още не е избран.

CEV занапред ще уточни домакините и на всяка от групите при мъжете и дамите.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР