България е първенец по доходно неравенство. 8 пъти е разликата

...
България е първенец по доходно неравенство. 8 пъти е разликата
Коментари Харесай

България е първенец по доходно неравенство! 8 пъти е разликата между най-ниската и най-високата заплата

" България е отличник по доходно неравноправие. 8 пъти е разликата сред най-ниската и най-високата заплата у нас, да не приказваме за останалите приходи, които не се заявяват. За съпоставяне в Германия това съответствие е 3,5-4 пъти ", разгласи пред bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров. Коефициентът на Джини, който мери доходните неравества предходната година за нас беше 40%, това е африканска стойност, добави той.

По думите му неравенството в приходите постоянно се генерира от плоското облагане на директните налози. Освен това нашата отплата на един нает като дял от Брутният вътрешен продукт е доста надалеч от междинното за Европа. И за жалост две трети от българите получават приход, който не е задоволителен за прехрана. 

" За да са българите платежоспособни, приходите им би трябвало да се усилват по отношение на инфлацията. Това е значимо, с цел да могат хората да използват, тъй като потреблението движи стопанската система. Когато се свива потреблението стопанската система се движи към криза. Естествено потреблението не би трябвало и да се помпа прекомерно, тъй като се отива в друга прекаленост. Трябва баланс ", изясни Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР