Българите, евакуирани от Южна Африка, пристигнаха Русе. Те бяха ескортирани

...
Българите, евакуирани от Южна Африка, пристигнаха Русе. Те бяха ескортирани
Коментари Харесай

Българите, евакуирани от Южна Африка, пристигнаха Русе

Българите, евакуирани от Южна Африка, дойдоха Русе. Те бяха ескортирани от автомобил на посолството ни в Букурещ, на граничния пункт „ Дунав мост “ им бяха направени бързи антигенни проби. Те ще останат 10 дни под карантина.

На „ Дунав мост “ сънародниците ни бяха посрещнати от своите близки.

Те благодариха на румънското външно министерство, че са ги приели и са ги извозили. Допълниха, че не са платили нищо. Някои от тях описаха, че в ЮАР всичко е обикновено.

Днес следобяд сънародниците ни се приземиха със специфичен полет на румънската национална самолетна компания „ ТАРОМ “ във военна база 90 в Букурещ, вместо на летище " Хенри Коанда ", както бе оповестено в началото.

Мярката е била подхваната поради риска от заразяване на фона на опасенията, провокирани от разновидността „ Омикрон “, уточни румънската телевизия Диджи 24.

Списъкът на пасажерите включва 70 души, от които 46 румънски жители (включително спортна делегация от град Бая Маре), 18 европейски жители (десет българи, четирима испанци, трима поляци и един унгарец) и шестима жители на трети страни (четирима грузинци, един австралиец и един новозеландец, които са част от екипа спортисти от Бая Маре и имат местопребиваване в Румъния), оповестиха от румънското Министерство на външните работи.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/balgarite-ot-republika-juzhna-afrika-shte-badat-postaveni-pod-karantina-u-nas.html
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР