Българинът Карлос Насар постави нови световни рекорди при първото си

...
Българинът Карлос Насар постави нови световни рекорди при първото си
Коментари Харесай

Карлос Насар със злато и световен рекорд в Доха

Българинът Карлос Насар сложи нови международни върхове при първото си огромно съревнование, откакто се завърна след травма в ахилеса. Тежкоатлетът победи в категория до 89 кг на Световната купа по повдигане на тежести в Доха (Катар), откакто направи дуел от 393 кг., съобщи БНР.

19-годишният Насар стартира сполучливо в изхвърлянето със 165 и 170 кг, като не съумя единствено на последното си излизане не подиума на 175 кг. В изтласкването той преодоля поредно 205 и 211 кг, след което се оправи решително и с 223 кг. Така във второто упражнение той записа международни върхове за мъже и за юноши до 20 години.

В рамките на годината българинът поправя международния връх в изтласкването на два пъти, откакто през април се оправи 221 кг. През лятото достижението беше усъвършенствано от китаеца Тао Тян, който подвигна 222 кг. Сега той беше записан, само че не взе участие.

Втори в категорията се подреди Йеисон Лопес (Колумбия) с 390 кг (180 в изхвърлянето и 210 в изтласкването), а финален на подиума се качи огромният противник на Насар - Антонино Пицолато (Италия) с 380 кг (170+210).

На Световната купа в Доха, която е олимпийска подготовка за Игрите в Париж 2024, взе участие и Иван Димов (67 кг), който се подреди втори в по-горната за него категория.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР