Балетната звезда Хорхе Барани е премиер солист на балета на

...
Балетната звезда Хорхе Барани е премиер солист на балета на
Коментари Харесай

Балетната звезда Хорхе Барани е премиер солист на Старозагорската опера

Балетната звезда Хорхе Барани е министър председател солист на балета на Старозагорската опера. През последните години креативните задължения на изключителния кубински танцьор са свързани дълготрайно най-вече със Съединени американски щати. Хорхе е твърдо решен да танцува в Европа и избира за своето ново начало балетната натрупа на Старозагорската опера под управлението на Силвия Томова.
Очарователният виртуозен танцьор е прочут на българската аудитория от впечатляващото му присъединяване на Варненския интернационален балетен конкурс, където през 2016 година завоюва сърцата на публиката и си потегли със сребърен орден.
Неговият дебют-фойерверк на старозагорска сцена ще се състои на 20 октомври, когато ще се превъплъти в една от най-ярките функции от международната балетна класика, изявяващи многоликия гений на Хорхе - на Базил, в спектакъла на балета " Дон Кихот " от Минкус, с който публично ще бъде открит интензивният балетен сезон 2022/2023 на Старозагорската опера.
Хорхе Барани към този момент е в Стара Загора и интензивно се включва във всекидневните класове и подготовки на надарената балетна натрупа. Готов е да води класове, да споделя своите насъбрани умения и опит, да бъде опора и поддръжка на неуморната Силвия Томова и многонационалната балетна компания на Старозагорската опера, научи ДУМА от Сийка Лапачка.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР