Азовско море ще получи статут на вътрешен водоем на Руската

...
Азовско море ще получи статут на вътрешен водоем на Руската
Коментари Харесай

Русия обяви Азовско море за свое вътрешно море

Азовско море ще получи статут на вътрешен водоем на Руската федерация, който не е обект на интернационалното законодателство. Това разгласи депутатът от Държавната дума от Кримския район Михаил Шеремет пред РИА Новости, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Азовско море стана извънредно вътрешно море на Руската федерация, откакто през 2022 година към нея се причислиха нови райони: Херсонска и Запорожка области, както и ДНР. Преди това морето се смяташе за вътрешни води на Русия и Украйна “, изяснява организацията.

" В Държавната дума е импортиран законопроект, предопределен да обезпечи на Азовско море статут на извънредно вътрешно море на Руската федерация, което към този момент не е подчинено на дейностите и правилата на интернационалното законодателство, защото исторически справедливостта спечелва и Украйна загуби статута на крайбрежна страна тук “, акцентира Шеремет пред РИА Новости.

По думите му съответната комисия на Държавната дума към този момент е одобрила законопроекта.

" Взето е ясно позитивно решение. Ще се опитаме да приемем този законопроект до края на годината, с цел да стане закон “, добави Шеремет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР