Автор: obektivno.bgРуските въоръжени сили започнаха да използват мощна бомба ФАБ-1500,

...
Автор: obektivno.bgРуските въоръжени сили започнаха да използват мощна бомба ФАБ-1500,
Коментари Харесай

CNN: Тази руска планираща бомба унищожи украинската отбрана и наруши баланса на силите

Автор: obektivno.bg

Руските въоръжени сили започнаха да употребяват мощна бомба ФАБ-1500, която унищожи украинската защита и наруши салдото на силите на фронтовата линия, съобщи CNN.

Руските въоръжени сили са трансформирали главно оръжие от руската ера в планираща бомба, която оставя след себе си кратер с широчина петнадесет метра, оповестява телевизионният канал.

„ Става дума за ФАБ-1500,  фугасна бомба с повсеместен модул за обмисляне и промяна със сателитно ориентиране, оръжие от руската ера, преобразувано в планираща бомба. Тя тежи 1,5 тона, съвсем половината от които са експлозиви. ФАБ-1500 се доставя от изтребители от разстояние към 60-70 километра, отвън обсега на доста украински системи за противовъздушна защита (ПВО). Тя има поразяваща повърхност от 2 кв. км и акуратност до 5 метра.

Наскоро оповестени видеоклипове от фронтовата линия в Донецка област илюстрират голямата мощ на тези бомби при удари против топлоелектрически централи, заводи и високи здания – места, от които украинците координират отбраната си.

FAB-1500, съгласно боец от въоръжените сили на Украйна, подкопават морала на сътрудниците му.

„ Преди това бяхме обстрелвани единствено с артилерия. Сега превзеха града по-агресивно [и] започнаха да употребяват активи на военновъздушните сили, по-специално ФАБ-1500. Защо се употребява ФАБ-1500? Защото вредите, които предизвиква, са доста съществени. Това оказва огромен напън върху морала на бойците. Не всички от нашите момчета могат да го устоят. Въпреки че са повече или по-малко привикнали с ФАБ-500, ФАБ-1500 е пъкъл “, съобщи боец от 46-а авиомобилна бригада на въоръжените сили на Украйна от фронтовия град Красногоровка пред CNN.

Използването на ФАБ се трансформира в сериозен детайл от съветската атака в Донецк, изключително при унищожаването на украинската защита в Авдеевка, която падна през февруари, и покрайнините й, отбелязва CNN.

„ По време на борбата за Авдеевка бяха изстреляни стотици въздушни бомби в продължение на няколко дни. Само по направлението Авдеевка 250 бяха изстреляни единствено за 48 часа “, съобщи пред телевизионния канал Юрий Игнат, представител на военновзъдушните сили на Украйна.

ФАБ-1500 е най-мощната в фамилията на този вид бомби и е евтина за произвеждане. По този метод руснаците разполагат с доста огромна огнева мощност, която могат да употребяват против стационарна защита, увеличавайки загубите на украинците, показва CNN.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР