Австрийците се страхуват, че прочутото Зелено езеро (Gruener See) ще

...
Австрийците се страхуват, че прочутото Зелено езеро (Gruener See) ще
Коментари Харесай

Австрия пропищя от туристи, които пикаят в Зеленото езеро (ВИДЕО)

Австрийците се опасяват, че фамозното Зелено езеро (Gruener See) ще смени неповторимия си изумруден цвят и ще помътнее поради туристите, които облекчават физиологичните си потребности в него.

Жителите на близките обитаеми места изискват ограничение на броя на посетителите на водоема, написа Daily Mail.

Зеленото езеро ситуирано в подножието на планината Хохшваб на височина 776 метра над морското ниво. Дълбочината на изумруденозеления водоем от края на лятото до пролетта не надвишава един-два метра и локалните поданици обичат да си почиват към него.

В останалото време заради топенето на снеговете в планината водата цялостни Зеленото езеро и потапя разположените в близост шубраци, пейки и мостове.

Уникалният водоем притегля хиляди туристи, през 2015 година са го посетили повече от 100 000 пътешественици. Част от тях са се гмуркали във водата, чиято температура нормално не надвишава седем градуса.

От 1 януари тази година в действие е влезнала възбрана за къпане в езерото. И въпреки всичко група локални поданици считат, че неповторимата естествена система е в заплаха, и изискват ограничение на посетителите на тази забележителност.

  • Видеопътешествие из невероятните подводни забележителности

Според тях езерото може да смени цвета си заради дефицит на тоалетни в покрайнината. Втора причина може да стане разпространяването на водорасли, означават те.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР