Австрийската министърка по европейските въпроси и конституцията Каролине Етщадлер е

...
Австрийската министърка по европейските въпроси и конституцията Каролине Етщадлер е
Коментари Харесай

Австралийска министърка бе опръскана с фалшива кръв преди конференция срещу антисемитизма

Австрийската министърка по европейските въпроси и конституцията Каролине Етщадлер е била оплискана с алена багра пред Австрийската академията на науките (ААН), до момента в който е отивала с ръководителя на Еврейската общественост Оскар Дойч за разкриване на двудневна годишната интернационална конференция против антисемитизма, предава от Виена особено за Българска телеграфна агенция Цветана Делибалтова. При влизане в постройката незнаен мъж е излял няколко литра подправена кръв по участниците. Конференцията се организира за трети път във Виена по самодейност на Етщадлер.

Активистът е някогашен член на протестното придвижване " Последното потомство ". Протестът е бил ориентиран против " нормализирането на геноцида " и за " преустановяване на огъня " в линията Газа, съобщи деятелят Давид Зоненбаум пред осведомителната организация АПА. " Не става въпрос за антисемитизъм. Става въпрос за угнетяване на всякаква рецензия към дейностите на страната Израел ", съобщи Зоненбаум, който е член на еврейската общественост в Австрия.

 

Нападението е оттатък всевъзможни граници, написа федералният канцлер Карл Нехамер в " Екс ". " Екстремизмът и антисемитизмът са отрова за нашето общество! Ще продължим да се борим с тези форми на екстремизъм с всички конституционни средства! "

Кабинетът на Етщадлер окачестви случая като целенасочена офанзива. Говорителката на министърката съобщи, че мъжът се е опитал да нападна съответно Етщадлер и Дойч. " Това беше предотвратено единствено с помощта на бързата интервенция на чиновниците и на полицията ".

Етщадлер е потресена, че " сходни дейности се случват на събитие, което е концентрирано върху по-добрата работа против антисемитизма ". Подобно държание няма да бъде признато. " Миналата седмица бяха осквернени еврейски магазини, през днешния ден набези против участници в конференция за антисемитизма - омразата към евреите в Австрия демонстрира грозното си лице измежду бял ден ", съобщи тя.

 

Тазгодишната конференция за антисемитизма е съпроводена от повишен брой на антисемитските произшествия в Австрия и Европа. Както по-късно изясни в речта си Етщадлер, през 2023 година броят на антисемитските произшествия в Австрия се е нараснал с 60 %. В няколко страни членки на Европейски Съюз, той се е нараснал даже четирикратно.

" Броят на антисемитските произшествия е барометър за обстановката в обществото като цяло ", сподели Етщадлер. Задължение на Австрия е да пази евреите, добави тя. " Нападенията против евреи са набези против нашето общество ", заключи министърката по европейските и конституционните въпроси.

 

Източник dir.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР