Австралийските фермери недоумяват от любопитната експедиция на тюлен във вътрешността

...
Австралийските фермери недоумяват от любопитната експедиция на тюлен във вътрешността
Коментари Харесай

Тюлен-беглец броди из австралийските пасища, шокирайки крави и фермери

Австралийските фермери недоумяват от любопитната експедиция на тюлен навътре в страната, надалеч от водния му дом, като спасителите работят за спасяването на морския бозайник, оповестява Агенция Франс Прес.

Фермерка, занимаваща се с млекопроизводство в югоизточната част на щата Виктория, описа, че в неделя за пръв път е забелязала тюлена, който се движел около смаяни крави.

" Отидохме с трактора до създанието и първо помислихме, че е прасе. Когато то се изправи и стартира да се движи, видяхме, че несъмнено не е прасе, а тюлен ", споделя Карли Макгий пред националната телевизия на Австралия ABC.

Смята се, че тюленът е минал към 30 километра от крайбрежната си среда, преди да изплува в парцел в Симпсън - на към два часа и половина от Мелбърн.

" Всички локални поданици са в потрес. Много от тях (тюлените) знаят къде живеем. Не сме покрай плажа, тъй че това е малко изненадващо ", споделя Макгий пред ABC.

Тя добави, че се е свързала с управляващите и са ѝ споделили, че зоологическата градина в Мелбърн ще оцени здравето на животното и ще се заеме със спасяването му.

Не е ясно по какъв начин тюленът се е придвижил толкоз във вътрешността в сушата, като Макгий сподели, че може да е преплувал локалните реки, преди да излезе на брега в търсене на храна.

Във видеоклип, оповестен от Макгий в обществените медии, се вижда по какъв начин животното се движи целеустремено през зелено поле, а на назад във времето се вижда гъст буренак.

" Не ни е разрешено да се доближаваме до него. Така че не можем да го спасим сами ", споделя Макгий пред Канал 7 на локалната телевизия.

От първата си поява в неделя водният клиент е напреднал още повече, споделя Макгий, и в този момент се счита, че броди из прилежащия парцел на родителите ѝ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР