Австралия сключи нова сделка за сигурност с Тувалу в четвъртък,

...
Австралия сключи нова сделка за сигурност с Тувалу в четвъртък,
Коментари Харесай

Новата сделка за сигурност на Австралия и Тувалу изяснява „правото на вето“ върху споразуменията за отбрана с други страни

Австралия подписа нова договорка за сигурност с Тувалу в четвъртък, откакто критиците се оплакаха, че предходен пакт е основал австралийски право на несъгласие върху всяко друго съглашение, подписано от дребната островна нация в Южния Пасифик с трета страна, като Китай.

Премиерът на Тувалу Фелети Тео и австралийският външен министър Пени Уонг се ангажираха с нов меморандум на съгласие, което дава отговор на опасенията за суверенитета на държавното управление на Тео, което беше определено през януари.

„ Това е много значимо, гаранцията за сигурност, която дава договорът, е нещо много неповторимо “, сподели Тео на взаимна преса конференция в неговата дребна нация с население от към 11 500 души.

Предшественикът на Тео, Каусеа Натано, подписа удивително договорно съглашение през ноември предходната година, което предложи на жителите на Тувалу избавителен пояс да избягат от възхода морета и засилени стихии, които заплашват страната им, сбирка от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР