Австралия призова Европейския съюз (ЕС) да отложи новия регламент за

...
Австралия призова Европейския съюз (ЕС) да отложи новия регламент за
Коментари Харесай

Австралия настоява ЕС да отложи регулирането на обезлесяването

Австралия прикани Европейския съюз (ЕС) да отсрочи новия правилник за обезлесяването заради опасения по отношение на въздействието му върху търговията, заяви ДПА, базирайки се на изявление на земеделския министър на страната Мъри Уат.

Новият правилник на Европейски Съюз, който би трябвало да влезе в действие на 30 декември, планува възбрана за импорт на артикули като кафе, дървесина и говеждо месо, в случай че за тяхното произвеждане са били изсечени гори след 2020 година.

Целта на възбраната за импорт е доста да се понижи обезлесяването на дъждовните гори по света, в това число в региона на Амазонка в Южна Америка.

Уат съобщи, че се е свързал с еврокомисаря по околната среда Виргиниюс Синкявичюс, с цел да очертае опасенията на Австралия по отношение на евентуалното влияние на законодателството върху нейната търговия с блока.

" Поисках еврокомисарят да отсрочи използването (на разпоредбите), до момента в който всички условия не бъдат изцяло разбрани и с цел да се избегне неподходящо влияние върху нашата търговия със селскостопански артикули ", уточни Уат, до момента в който представяше годишна актуализация на отчета за устойчивостта на австралийското говеждо месо по-рано тази седмица.

Той акцентира, че въпреки че съгласно него регламентът няма да засегне износа на говеждо месо от Австралия за Европейски Съюз, плануваните разпореждания основават атмосфера на неустановеност.
(БТА)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР