Австралия подписа договор за производство на флотилия от 12 подводници

...
Австралия подписа договор за производство на флотилия от 12 подводници
Коментари Харесай

Австралия подписа многомилиарден договор за нови подводници с френски корабостроител 

Австралия подписа контракт за произвеждане на флотилия от 12 подводници с френския корабостроител Навал груп (Naval Group) на обща стойност 50 милиарда австралийски $ (35,5 милиарда щ. долара), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сделката поставя завършек на двугодишно отсрочване, което хвърли сянка на подозрение над един от най-доходоносните контракти в региона на защитата в света.

Австралия избра френската компания като желан претендент за изграждане на флотилията от подводници през 2016 година пред други предложения от Япония и Германия.

Сключването на окончателния контракт обаче се забави на фона на известия в локални медии за раздуване на разноските и забавяния в производството.
Австралия и Навал груп подписаха съглашение за стратегическо партньорство - повсеместен контракт, който да дава насоки за строителството - с цел да сложат завършек на безизходното състояние.

Дванайсетте нови подводници на Австралия са в центъра на проекта й доста да усили военната си мощ, с цел да пази стратегическите си и търговски ползи в Азиатско-тихоокеанския район, означи Ройтерс.

Първата от новите подводници би трябвало да бъде доставена при започване на 2030-те години, а последната - през 2050-те години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР