Aвстралиец счупи световния рекорд за най-продължителна сесия по сърфиране. Блейк

...
Aвстралиец счупи световния рекорд за най-продължителна сесия по сърфиране. Блейк
Коментари Харесай

През рояци медузи: Австралиец счупи рекорд, като кара сърф 40 часа


Aвстралиец счупи международния връх за най-продължителна сесия по сърфиране. Блейк Джонстън яхна стотици талази в продължение на 40 изтощителни часа, до момента в който избягваше рояци медузи, съобщи Агенция Франс Прес.

40-годишният някогашен професионален сърфист избухна в сълзи, откакто усъвършенства предходния връх на южноафриканеца Джош Енслин, който беше 30 часа и 11 минути.

Снимка: Ройтерс


Джонстън беше посрещнат от бурните овации на стотици хора, събрали се на плажа Кронула в Сидни, с цел да го следят.

Завит с термално одеяло и с черна каубойска шапка, той бе изнесен от плажа на раменете на приятелите си.



Джонстън събра повече от 200 000 австралийски $, или 133 000 щатски, за подкрепяне на менталното здраве. Той решил да сложи върха в памет на татко си, който се самоубил пред 10 години.

Сърфистът влезе в морето в 1 ч. през нощта в четвъртък, като използваше огромни прожектори за осветление на водата. Първоначално Джонстън е възнамерявал да събере пари, като пробяга 1000 км, само че се спрял на сърфирането, когато видял, че предходният връх е " единствено " 30 часа.

" Помислих си, че просто мога да го направя. Стигам до лимита на опциите си с моите завършения, с цел да потвърдя на себе си, че съм заслужен и мога да мина през сложни моменти. Тогава се научават уроците ", споделя сърфистът.

Според разпоредбите той имал право да напуща океана, с цел да може да успокои очите си с капки, да хапне и да се намаже със слънцезащитен крем. Медиците проверявали сърдечния му темп и кръвното му налягане, преди да се впусне още веднъж във вълните.

Сидни е обзет от дребна гореща вълна и температурата на водата е към 24 градуса, което понижава риска от хипотермия. Блейк очаквал, че инфектираните уши, дехидратацията и недоспиването ще доведат тялото му до лимита на опциите му. Не изключвал и нахлуване от акула, което не се случило. Имало обаче куп медузи, които правели придвижванията му забавни.

Джонстън не за първи път взе участие в тестване на човешката устойчивост. През 2020 година той пробяга 100 км по неравна крайбрежна линия южно от Сидни - като по-голямата част от маршрута измина необут.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР