Атлетът Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена

...
Атлетът Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена
Коментари Харесай

Параолимпийски атлет завоюва 4 медала на световните летни игри в Берлин

Атлетът Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена назадничавост в Благоевград завоюва 4 медала на международните летни игри в Берлин. Това е третото му присъединяване в надпреварата.

С доста труд, неизменност и непримиримост, параолимпийският спортист Валери Маринов съумява да завоюва един златен и три сребърни медала от Световните летни игри Спешъл Олимпикс в Берлин. Въпреки че животът му е непрекъсната битка, това, което му дава сили да продължава напред, са моментите на почетната стълбичка.

Българска национална телевизия: Щастлив ли беше като взе медалите?

Валери Маринов: " Да, несъмнено. На всички огромна признателност и може след 4 години отново да вървим. "

" Той е извънредно порядъчен човек, извънредно резистентен на външни въздействия и е човек, който е насочен към резултатите. Нощта, в която в действителност разбрахме, че Валери има 4 медала и е 8-ми в света в класирането по медали, беше нощ, в която всички работещи в обществените услуги в Благоевград не спахме от благополучие ", сподели Емилия Халилова, шеф " Социална и жилищна политика ".

Подготовката на Валери от фитнес залата до подиума на Световните летни игри лишава единствено 2 месеца. А неговият треньор – Мирослав Радев, който работи с него безплатно, е безапелационен, че триумфът се крие в
доверието, построено сред тях по време на тренировките.

Мирослав Радев, треньор: " Аз съм доста горделив с Валери. Той е първият българин, който е направил сполучливи опита – всичките 9 опита са му сполучливи. За да е сполучлив опит, би трябвало да имаме вярно осъществяване на упражнението и имаме команди, това беше предизвикателство с него да съумея да го науча на вярна техника и да може да извършва командите на съдиите. А медалите са бонус най-малко за мене. Целта беше сполучливите опити. "

" Спорта е едно от средствата, през които да потвърдим на цялото общество, че хората с увреждания, с техните съхранени благоприятни условия, имат безусловно равно място в обществото с всички останали ", сподели още Емилия Халилова, шеф " Социална и жилищна политика ".

Със своя триумф Валери насочва едно значимо обръщение към хората с интелектуални усложнения, а точно, че силата на човешката воля не познава граници.

Репортаж: Аксения Ангелова, Димитър Балджиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР