АТЛАНТА (AP) — Върховният съд на Джорджия се съгласява, че

...
АТЛАНТА (AP) — Върховният съд на Джорджия се съгласява, че
Коментари Харесай

Върховният съд на Джорджия отказва да се произнесе по въпроса дали окръзите могат да съставят свои собствени избирателни карти

АТЛАНТА (AP) — Върховният съд на Джорджия се съгласява, че някой би трябвало да издаде законно дефинитивно решение по отношение на това дали комисарите на окръзите могат да анулират щатските законодатели и да начертаят техните лични изборни региони.

Но деветте съдии в четвъртък също се съгласиха, че би било несвоевременно да се произнасят по този въпрос в дело, заведено от двама поданици на окръг Коб, отменяйки решение на по-нисък съд, което е изхвърлило окръга лична карта на комисарите.

Решението, че Катрин и Дейвид Флоум не са били квалифицирани да получат декларативно решение, значи, че към този момент жителите на третия по величина окръг на Джорджия ще изберат двама окръжни комисари в области, картографирани от комисията на окръг Коб с болшинство от демократите, а не под по-ранната карта, начертана от законодателния орган с болшинство от републиканците. Гласуването е в ход преди първичните избори на 21 май.

„ За да бъде ясно, фактът, че има две конкуриращи се карти, основава зна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР