АТЛАНТА (АП) — Губернаторът Брайън Кемп подписа във вторник закон,

...
АТЛАНТА (АП) — Губернаторът Брайън Кемп подписа във вторник закон,
Коментари Харесай

С предстоящото президентско състезание през 2024 г. губернаторът на Джорджия подписва нови изборни промени в закона

АТЛАНТА (АП) — Губернаторът Брайън Кемп подписа във вторник закон, който прави спомагателни промени в изборните закони на Джорджия преди президентския конкурс през 2024 година в щата на бойното поле, в това число установяване на евентуални аргументи за унищожаване на гласоподаватели от описите, когато тяхната избираемост е оспорена.

Републиканските деятели — подхранвани от развенчани теории за откраднати избори — провокираха над 100 000 гласоподаватели в щата през последните години. Активистите споделят, че изкореняват дублиращи се записи и отстраняват гласоподаватели, които са се преместили отвън щата.

Законопроектът, който Кемп подписа в закон – SB 189 – изброява гибел, доказателства за гласоподаване или регистрация в друга пълномощия, налог изключение, посочващо главно местопребиваване другаде или нежилищен адрес като евентуални аргументи за унищожаване на гласоподавателите от описите. Най-противоречивото е, че в него се споделя, че националният лист за смяна на адрес може да бъде прегледан, м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР