Атанас Атанасов, Демократична България и ГЕРБ нямат право да говорят

...
Атанас Атанасов, Демократична България и ГЕРБ нямат право да говорят
Коментари Харесай

Румен Петков: Като шеф на НСС Атанас Атанасов подслушваше американското посолство с месеци

" Атанас Атанасов, " Демократична България " и ГЕРБ нямат право да приказват за политическо подслушване и гонене. Атанасов като началник на НСС е подслушвал и следял американското посолство отпред с посланика месеци наред по този начин, както и Григор Шопов не го е правил (генерал и член на Централен комитет на Българска комунистическа партия по времето на Тодор Живков - б.р.) " - това съобщи някогашният министър на вътрешните работи и водач на АБВ Румен Петков по Нова телевизия във връзка изказванията на Атанасов за подслушване на опозиционни политици преди изборите на 4 април.

Петков акцентира, че и самият той е бил подслушван.

" Да приемем, че е угриженост за нашите братя американци. Но тогава бяхме подслушвани с Димитър Калчев, Костадин Паскалев, няколко кметове на Движение за права и свободи , без всякаква обосновка. Не огласих тази инспекция, тъй като името ми фигурираше вътре. Това е един от най-грозните актове на политическа полицейщина ", сподели още той и назова това политическа полицейщина.

По мотив потвърждението от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че в действителност е имало подслушване, макар че до момента не са изнесени доказателства за това, както посочи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Петков сподели:

" Познавам го от доста години и не позволявам да става въпрос за празнословия . Щом е споделил А, значи би трябвало да продължи писмеността, освен с Б и В. Никой не би трябвало да чака Рашков да излезе и да чете СРС-та, нито ще замеря публиката с имена и семейства, тъй като има закон ".

Във връзка със политическите престрелки сред двамата, водачът на АБВ разяснява, че това което ескалира въпросителните към Борисов са както изказванията му за СРС-тата, по този начин и кадровата политика, която предприе.

" ГЕРБ да приказват за политическа чистка в Министерство на вътрешните работи. Те? Които още в първите две седмици на първото държавно управление на Борисов уволниха 30 регионални шефове и ръководители на националните служби. В случая Рашков не бърка в изказванието си, че основният прокурор няма да направи нищо. И аз внесох в прокуратурата сигнали за безобразията в Министерството на защитата. И основният прокурор не реагира ", сподели още Петков.

Според него отишлият си парламент не е направил нужното да покаже на прокуратурата и обществото, че може да промени атмосферата и оставил Бюрото за отбрана на очевидци под управлението на Гешев.

" Правиха почивки по 3 часа, занимаваха се 4 часа с смяната за дотацията, а връщането на Бюрото за отбрана на очевидците към правосъдното министерство е въпрос на 15 минути ", посочи той.

По мотив случая с нахлуването на американски военни в завод в Пловдив, Румен Петков прикани за имена, които да носят отговорност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР