Асен Василев никога не е откраднал и стотинка, гарантирал Петков

...
Асен Василев никога не е откраднал и стотинка, гарантирал Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков: Никога не съм ял пица с кристали

Асен Василев в никакъв случай не е откраднал и стотинка, подсигурил Петков

" Не съм ял пица с кристали, в никакъв случай не съм употребявал опиати. Част от защитата на НСО, която ми беше зачислена, когато бях министър председател, е имала за цел да ме следи ". Това съобщи някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в предаването " ЕвроДикОФ ".

Той твърди, че в никакъв случай не е употребявал опиати. Анализатори и политолози желали по 20 хиляди лева месечно, с цел да подсигуряват отразяване на тезите на държавното управление " Петков ". 

Съпредседателят на Политическа партия научил от другари, че двама от охранителите, зачислени му от Националната работа за защита, когато станал министър председател, имали за задача да го наблюдават. 

" Отивам при шефа на НСО и запитвам може ли тези двамата да бъдат заменени с други. Той споделя, че не може. Питам по какъв начин по този начин не може и споделям, че в случай че до на следващия ден не бъдат заменени, ще му желае оставката. Той споделя: " Не може да ми вземете оставката ". Това беше първият ми допир до така наречен перманентна власт. Оказва се, че по този начин са структурирани всички служби в България - министър председателят не може да ги сменя. Видяхме, че акад. Денков изиска оставката на шефа на ДАНС, а той му сподели: " Гледай си работата ", описа Кирил Петков и прибавя:

" Taка е структурирано, че доста хора в тези служби са от 30 години. Така е направено законодателството в тази ситуация - с два подписа на президента и премиера, че никой самостоятелно да не може да направи промяна. И още по-лошото е, че доста от тези шефове на служби ги държат с прокуратурата и то по подобен метод, че те да не дават отговор нито пред народа, нито пред премиера, нито пред националните показали. Имам информация за един началник на една от огромните служби - ДАНС, ДАР, военно разузнаване, НСО, против който има досъдебно произвеждане и този човек не е свободен ".

" Сядам аз на бюрото като министър председател и след месец идват едни хора. Пак няма да споделям имена, само че всички българи ги знаят. Казват: " Добър ден. Ние сме самостоятелните анализатори, самостоятелните политолози. Ако имаме с вас контракт за 20 000 лева на месец, ние си се оправяме с малките екрани къде да се показваме, къде да не се показваме. Ние приказваме точките, с които вие желаете да излезете ".

Експремиерът отказал тази оферта и, по думите му, като резултат получил по 300 очернящи публикации на месец. Сред компроматите била и тезата, че използва опиати:

" Оказа се, че ядем пица с кристали. Оказа се, че крадем милиарди. Отричам на 100%, дори на 1000% - в никакъв случай през живота си не съм взимал опиати - нито като дребен, нито като младеж, нито като студент. За адреналин карам кайт, сноуборд, парапланер. Замислих се за какво не кажат напряко, че Киро взима опиати? Защо би трябвало да кажат, че Кирил взема пица с кристали? Защото би трябвало да звучи известно, с цел да стигне при оптимално доста хора ".

Относно случая с отстранения основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев Петков се разгласи за това да бъде разследван безусловно всеки. " Ако има пачки, да се проверява. Обаче, показа си - идваш при мен, аз съм основният прокурор и ти споделям, че в случай че не си подпишеш оставката, ще те проверявам. Ти какъв си? Бог ли си да раздаваш правораздаване? Ами в случай че е нарушител? Пускаш ли го този нарушител да си върви на независимост, тъй като си е дал оставката? Ами в случай че е почтен и го заплашваш? Това е огромният проблем ", съгласно Кирил Петков. 

Подобно на тезата за използвани от него опиати, се завъртяла и тезата за Коцев и възможните му връзки с контрабандисти: " В момента, в който той показа, започнаха пачки да изскачат отвред: " Имаш пудел с Живко Коцев, пудел с пачки, нямаш пачки с Живко Коцев, само че имаш пудел "... И тук е хитрото подаване като с пицата - в случай че беше единствено пачки, нямаше да е забавно. Но в случай че кажеш пудел с пачки, внезапно всички приказват за пудели ".

Асен Василев пък в никакъв случай не е откраднал и стотинка, персонално подсигурил за него Петков.

" Аз за доста малко хора си поставям главата в торбата, само че подсигурявам за Асен Василев. Като идея. За учен Денков и още някои от най-близките си съратници мога да си заложа всичко, че една стотинка не са откраднали. Защото всеки един от нас преди да влезе в политиката си изкарваше парите през бизнеса ", уточни съпредседателят на ПП-ДБ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР