Арт активизмът на Йоко Оно, поп арт революцията на Рой

...
Арт активизмът на Йоко Оно, поп арт революцията на Рой
Коментари Харесай

От Рой Лихтенщайн до Франс Халс - изложбите в Европа, които ни очакват

Арт активизмът на Йоко Оно, поп арт революцията на Рой Лихтенщайн и магията на Франс Халс от XVII век ще заслепят Европа през 2024 г. 

Ето една селекция с най-забележителните и завладяващи експозиции, които ни чакат в идващите месеци. 

Може да започнете със Салвадор Дари в Букурещ, където до 12 май са изложени 70 негови творби  в АРКУБ (ARCUB) - Културния център на Букурещ. Големи и дребни статуи, такива от стъкло, графики, гравюри, литографии, златни миниатюри и бижута с рубини, диаманти, изумруди и сапфири - творбите са част от сбирката на специалиста по съвременно изкуство Бенямино Леви, която включва най-вече творби на испанския художник и е с неоценима стойност. В изложбата е включен и известният диван, изработен във формата на устните на актрисата Мей Уест. 

Вижте какво още ни чака!  

Lotte Laserstein: A Divided Life, Стокхолм 

Изложбата може да бъде забелязана в Moderna Museet до 14 април 2024 г. 

„ Лоте Лазерщайн: Разделен живот “ в Moderna Museet в Стокхолм отвори порти през ноември и показва творчеството на новаторката Лоте Лазерщайн, като подчертава както на интервала преди да емигрира от Германия, по този начин и на другите й произведения, създадени в заточение в Швеция.

Тя разказва живота и кариерата си с думите: " Бягството ми в Швеция раздели живота ми на две ". И това разделяне оформя структурата на изложбата.  

Кариерата й стартира в Берлин през 20-те години на предишния век. След като приключва Академията на изкуствата там през 1927 година - като една от първите дами, получили тапия - тя бързо се постанова на  художествената сцена. Успехът й обаче завършва ненадейно през 1933 година, когато нацистите поемат властта.  Благодарение на покана да покаже свои произведения в Galerie Moderne в Стокхолм през 1937 година, тя съумява да се избяга от Германия с някои от най-важните си произведения.



Lotte Laserstein, Evening over Potsdam, 1930 Staatliche Museen zu Berlin, Nationalgalerie © Lotte Laserstein Bildupphovsrätt 2023 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР