Армията на Того заяви в четвъртък, че е отговорна за

...
Армията на Того заяви в четвъртък, че е отговорна за
Коментари Харесай

Армията на Того е виновна за взрив, при който седем цивилни граждани загинаха

Армията на Того съобщи в четвъртък, че е виновна за гърмежа, при който са починали седем души и са били ранени още двама, откакто ги е взела за джихадисти.

Експлозията се е случила в събота в северната префектура Того, където работят бойци, свързани с групировката " Ислямска страна " и " Ал Кайда ".

В четвъртък началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Того военачалник Даджа Маганаве заключи, че самолетът неправилно е насочил оръжието си към цивилните в село Маргба, префектура Тоне.

Генерал Маганаве съобщи, че армията е получила преди този момент " разследваща информация ", показваща опасност от " навлизане на въоръжени банди, които желаят да правят терористични набези " против локалните общности.

" Въоръжените сили на Того показват дълбокото си страдание от тази покруса и възобновяват откровените си съболезнования към фамилиите на засегнатите и още един път пожелават бързо възобновяване на ранените ".

Той добави, че ще бъде направено " всичко допустимо ", " с цел да се предотврати повтаряне на сходна покруса ".

Миналия месец Того разгласи изключително състояние в северните си префектури поради опасността от набези на ислямистки бойци.

През май при нахлуване в района бяха убити осем тогоански бойци.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР