Арменският министър-председател Никол Пашинян заяви днес, че Русия все още

...
Арменският министър-председател Никол Пашинян заяви днес, че Русия все още
Коментари Харесай

Пашинян обвини Русия, че не е доставила оръжия, за които Ереван е платил

Арменският министър-председател Никол Пашинян съобщи през днешния ден, че Русия към момента не е доставила оръжията, за които страната му е платила, и че се водят договаряния за намиране на решение, предадоха международните организации.

Отношенията сред Русия и Армения, съдружници по редица съглашения, се утежниха през последните месеци, като Пашинян упрекна Москва, че не е подкрепила страната му в спора ѝ с Азербайджан за Карабах.

" Що се отнася до непредоставянето на оръжия и съоръжение в подмяна на заплащания, несъмнено, има проблеми ", съобщи Пашинян по време на предавана онлайн конференция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Провеждат се съвещания за механизмите за решение на тези проблеми ", сподели той и добави, че един от разновидностите може да бъде понижаване на неизплатените задължения на Армения към Русия в подмяна на към този момент осъщественото заплащане, като се има поради, че Москва също има потребност от оръжия. 

Той не даде детайлности за оръжията, които Армения е закупила, нито за това какъв брой е платила за тях.

През последните месеци Пашинян ядоса Москва, като сложи под въпрос съюза сред Армения и Русия и се опита да задълбочи връзките си със западните страни, като в същото време закупи оръжия от нови снабдители, включително Франция и Индия, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР