Аржентинският ветеран Факундо Банис ще бъде първият съперник на Григор

...
Аржентинският ветеран Факундо Банис ще бъде първият съперник на Григор
Коментари Харесай

Аржентинец елиминира Мъри и се изправя срещу Григор Димитров

Аржентинският деец Факундо Банис ще бъде първият противник на Григор Димитров в новия сезон от професионалната верига в тениса. В I кръг на шампионата от категория " АТР 250 " в Мелбърн (Авл) 31-годишният левичар (№76 в ранглистата) се оправи в три сета с някогашния №1 в света Анди Мъри (Вбр) - 6:3, 5:7, 6:3.

Шотландецът, който понастоящем заема 128-а позиция в класацията на АТР и взе участие в конкуренцията с " уайлд кард ", пропусна голям брой шансове да поведе в резултата в I сет. Мъри не съумя да осъществя нито един от общо четири брейкбола в третия и седмия гейм и в последна сметка позволи пробив в осмия, оказал се решителен за изхода на първата част.

Във II сет сър Андрю поведе с 4:1, само че позволи рибрейк и се наложи да прави втори пробив в 12-ия гейм, с цел да изравни резултата на 1-1. В решаващата част Банис беше безукорен и не разреши на противника си да стигне до нито една опция за пробив, а в същото време осъществя два от трите си шанса и затвори дуела на централния корт " Род Лейвър Арина " за 2:27 ч.

На 1/8-финалите аржентинецът ще се изправи против поставения под №3 Димитров (№28 в света), който по право почива на старта на главната скица. Това ще е първи мач сред двамата на равнище АТР, а единствената им предходна среща е в шампионата от сериите " Чалънджър " в Кремона (Ит) през далечната 2010 година Тогава 19-годишният Григор се наложи с 6:4, 6:1.

Днес първата ни ракета ще открие 2022 година с мач на двойки. В I кръг от конкуренцията на каре в Мелбърн Григор Димитров и сътрудникът му Давид Гофен (Бел) ще спорят с нидерландците Матве Миделкоп и Ботик ван де Зандсхулп. Двубоят би трябвало да стартира в 10:00 ч. наше време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР