Арина Сабаленка продължава да се утвърждава, като едно от водещите

...
Арина Сабаленка продължава да се утвърждава, като едно от водещите
Коментари Харесай

Клей показно: Сабаленка разгроми шампионка от РГ и е първата 1/2-финалистка в Рим!

Арина Сабаленка продължава да се утвърждава, като едно от водещите имена на клей сезона. След като стигна до финала в Мадрид, представянето ѝ в Рим наподобява безапелационно, като през днешния ден белорускинята надделя международната номер 10, Йелена Остапенко, с 6:2 6:3 и по този начин се класира за полуфиналите, където може да срещне сънародничката си Виктория Азаренка или една от най-хубавите тенисистки сега Даниел Колинс.

Двете демонстрираха извънредно силов тенис през цялото време на срещата. Нелепите неточности на латвийката обаче започваха да се усилват, което обезпечи нужната убеденост в играта на Сабаленка и по този начин международната номер 2 последователно започваше да става доминантната фигура на дуела. След 1:1 фаворитката загуби едвам един гейм в хода на целия сет и по този начин с 6:2 поведе в резултата.

Шампионката от Ролан Гарос през 2017-та обаче не изглеждаше подготвена да отстъпи елементарно на съперничката си и по този начин станахме очевидци на равностойна втора част, в която и двете посочваха най-хубавото от себе си. Въпреки това Сабаленка имаше лек превес над съперничката ѝ, което ѝ разреши да осъществя пробив при 3:3 и по този начин без да остави шансове на балтийката утвърди превъзходството си с победа в сета с 6:4 и по този начин откри място измежду най-хубавите 4 в италианската столица.

Just what the doctor ordered
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР