Арестуваният вчера от сръбските служби български шпионин“ се оказа…Любен Григоров,

...
Арестуваният вчера от сръбските служби български шпионин“ се оказа…Любен Григоров,
Коментари Харесай

Българският „шпионин“, арестуван в Сърбия, се оказа организатор от нашия културен център в Босилеград

Арестуваният през вчерашния ден от сръбските служби български „ разузнавач “ се оказа…Любен Григоров, уредник в българския културен център в Босилеград.

В публикуваното до всички медии в Сърбия малко известие на прокуратурата от град Враня се споделя, че „ против лицето е повдигнато обвиняване за подозрения в осъществяване на шпионска активност “. Според прокуратурата Л.Г. е предавал на членове на организация от България военни секрети, които могат да доведат до нездравословни последици за сигурността, защитата и военните ползи на Сърбия “.

ЛЮбен Григоров

Григоров е един от най-активните деятели на българския културен център в Босилеград. Той взе участие в реализирането на разнообразни планове на сръбското Министерство на културата по цифровизация на културното завещание на българите в Западните околности и в издаването на вестника им „ Братство “. Гостувал е неведнъж в България. Затова е бодил в очите на сръбските служби. Най-вероятно е бил наклеветен за „ разузнавач “ като част от засилващата се антибългарска агитация в Белград и дейности на сръбските служби по усилването й в Скопие. Това е част от съветската хибридна война, в чиято Сърбия играе съществена роля като челен пост на Москва в Европа.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР