Apple премахна WhatAapp и Threads от магазина си за приложения

...
Apple премахна WhatAapp и Threads от магазина си за приложения
Коментари Харесай

По нареждане на Пекин: Apple изтрива WhatsApp и Threads от магазина за приложения в Китай

Apple отстрани WhatAapp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед ат страна на органите, отговарящи за интернет надзора, оповестява CNN Business. Мотивите са - опасения за националната сигурност.

Държавната заповед и следващата интервенция на управляващите в интернационалния частен бизнес евентуално ще ескалира войната за технологиите сред Съединени американски щати и Китай, разясняват анализатори.

" Ние сме длъжни да съблюдаваме законите в страните, в които работим, даже когато не сме съгласни с тях ", разяснява представител на Apple пред CNN.

Приложенията, и двете благосъстоятелност на Meta, към този момент бяха блокирани в Китай и не се използваха необятно.
 Temu: Революция в шопинга или най-мощната
Temu: Революция в шопинга или най-мощната " слушалка " на Пекин?

Китайската платформа е опасност дори за огромните платформи в страна като Франция

" Премахването им от магазина за приложения обаче обаче съставлява в допълнение разграничаване сред две към този момент разграничени софтуерни вселени ", споделя Дънкан Кларк, който е ръководител на основаната в Пекин капиталова консултантска компания BDA China.

Според него този ход на Пекин ще аргументи стеснение на потребителите и компаниите в Китай, които работят със фамилията, приятелите или клиентите в чужбина.

Други известни западни приложения за обществени медии, в това число X (бившата Twitter), Фейсбук, Instagram и Messenger, към момента са налични в китайския магазин за приложения на Apple, съгласно инспекция на CNN.

Съобщението на софтуерния колос идва на фона на спад в продажбите на iPhone във втората по величина стопанска система в света. Продажбите на смарт телефони се сринаха със зашеметяващите 10% през първото тримесечие на тази година, съгласно компанията за пазарни изследвания IDC.

Възходът на Huawei и други китайски марки, в това число Xiaomi и OPPO/OnePlus, евентуално ще продължи, съгласно анализаторите. Китайските консуматори, които в миналото биха помислили за Apple, в този момент се обръщат точно към националните марки на страната.

Освен че е основен индустриален център, Китай остава значим пазар за Apple, защото е най-големият пазар след Съединените щати. Компанията продължава да предлага отстъпки в страната, с цел да помогне за увеличение на продажбите.

Главният й изпълнителен шеф Тим Кук посети Шанхай предишния месец, с цел да отвори втория по величина магазин на Apple в света.
 Китай подреди на телекомите да отстранен задграничните чипове
Китай подреди на телекомите да отстранен задграничните чипове

Засега управляващите в страната удрят съперниците Intel и AMD
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР