Антикорупционната комисия загуби на първа инстанция делото за конфликт на

...
Антикорупционната комисия загуби на първа инстанция делото за конфликт на
Коментари Харесай

Съдът спаси санкционирания по Магнитски Александър Манолев, КПКОНПИ ще му плаща 6000 лева |

Антикорупционната комисия загуби на първа инстанция делото за спор на ползи срещу бившия заместник-министър на стопанската система Александър Манолев. Той е измежду шестимата българи, санкционирани от Съединени американски щати по световния закон " Магнитски ".

Съдия Миглена Николова от столичния Административен съд (АССГ) анулира наложената санкция от 10 000 лв. на някогашния зам.-министър за спор на ползи. КПКОНПИ пък е наказана да заплати 6000 лева на Манолев за разходи по делото, заяви Медиапул. 

Името на Манолев нашумя около абсурда с първокласните къщи за посетители, строени с пари по европроекти за селски туризъм, само че употребявани като частни имения. Антикорупционната комисия му наложи санкция за 10 хиляди лева КПКОНПИ откри, че до момента в който е бил зам.-министър, той е взел участие и в управата на Държавен фонд " Земеделие ", който управлява средствата по програмата за селските региони. Манолев апелира, а тричленен състав на Върховния административен съд анулира решението на Административен съд София – град, с което бе доказан откритият от КПКОНПИ спор на ползи на Манолев.  

В претекстовете на Съединени американски щати за санкционирането на Манолев се показва, че е взел участие " в корупционни действия, които са подкопавали върховенството на закона и доверието на българското общество в техните демократични държавни институции и публични процеси, в това число употребявайки политическото си въздействие и длъжностни пълномощия за персонална полза “.

Наказателното дело и оповестеният спор на ползи са поради къщата за посетители край Сандански. 

Сега АССГ споделя, че спор на ползи няма.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР