Анкара е готова да действа като гарант за разрешаване на

...
Анкара е готова да действа като гарант за разрешаване на
Коментари Харесай

Турция е готова да бъде гарант за решаването на кризата в ивицата Газа

Анкара е подготвена да работи като поръчител за разрешаване на спора сред . Това съобщи турският външен министър Хакан Фидан, представен от ТАСС.

Ръководителят на турското външно министерство акцентира, че самодейността на Анкара за привикване на мирна конференция за Близкия изток може да стане основа на платформа за разрешаване на палестинско-израелския спор.

Призоваваме всички районни играчи и участници оттатък да поддържат напъните за гарантиране на дълготраен мир. Считаме, че интернационалната е най-подходящата платформа за това, разясни Фидан.

Той разкритикува Запада, че демонстрира двойни стандарти . Турция поставя старания за преустановяване на войната и първата стъпка по този път би трябвало да бъде преустановяване на огъня. Ние също водим дейна дипломация и бихме желали Западът да направи същото, само че, за жалост, Европейският съюз не желае и да чуе за това, уточни турският външен министър.

По думите му не може да има разнообразни стандарти за Украйна и Газа . Израел и Западът би трябвало да поемат отговорност за заселването в Газа. Ако желаеме да установим обективен мир, би трябвало да действаме по кардинален и уравновесен метод, добави Фидан.

Според него има опция спорът да се популяризира в целия район.

Припомняме, че турският президент към Израел за офанзивите в линията Газа.
 Израел изтегля дипломатите си от Турция
Израел изтегля дипломатите си от Турция

След острите мнения на Ердоган против интервенцията в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР