Ангела Меркел днес е на посещение в Скопие. Тя е

...
Ангела Меркел днес е на посещение в Скопие. Тя е
Коментари Харесай

Меркел на първа официална визита в Македония

Ангела Меркел през днешния ден е на посещаване в Скопие. Тя е първият немски канцлер, който е на публична аудиенция в Македония след оповестяването на независимостта на страната на днешния ден през 1991 година

В серията визити на западноевропейски водачи в Скопие тази седмица се вписва и днешното посещаване на Ангела Меркел. Според представителя на немското държавно управление Щефан Зайберт, тематики на диалозите на канцлера с македонския министър председател Зоран Заев ще бъдат икономическите връзки. Но в действителност визитата й е директно обвързвано с идния в края на месеца референдум за смяна в конституционното име на Македония. Германия от години намерено поддържа компромиса в разногласието за името сред Македония и Гърция.

Освен поддръжката за контракта с Гърция, друга тематика по време на визитата на Меркел в Скопие се чака да бъде опцията за замяна на територии сред Косово и Сърбия като метод да се реши разногласието сред двете прилежащи страни. Германия неведнъж отхвърли преначертаването на границите на Балканите, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР