Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Андрей Рубльов преодоля втория кръг на турнира по тенис в Доха

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Доха (Катар) с награден фонд от 1.49 милиона $. Поставеният под №1 в схемата руснак победи с 6:3, 6:4 Ришар Гаске.

Рубльов, който заема пето място в международната класация, направи общо три пробива и завърши дуела против френския деец при третата си опция.



В идващия кръг първенецът от 2020 година ще играе против Якуб Меншик. Чехът в профил някогашния водач в международната класация и финалист от предишния сезон Анди Мъри със 7:6 (6), 6:7 (3), 7:6 (6).

Меншик, който е на 116-та позиция в класацията на АТП, сервираше за продобиване на дуела при 5:4 в третия сет, само че позволи пробив. При последвалия тайбрек изоставаше с 4:6, само че реализира поврат до крайното 8:6.

Вторият в главната скица Карен Хачанов също се класира за четвъртфиналите. Руснакът победи с 6:4, 7:5 унгареца Фабиан Марожан и в идващия кръг ще се изправи против Емил Руусувуори. Финландецът се оправи с Кристофър О`Конъл (Австралия) след 6:3, 6:3.

Французинът Юго Юмбер, който трети подложен, отстрани руснака Павел Котов след 6:1, 6:4.

Александър Бублик също продължава на четвъртфиналите. Представителят на Беларус, подложен под №4, се наложи с 2:6, 6:3, 6:4 против Мартон Фучович от Унгария. Следващият съперник на Бублик е Алексей Попирин. Австралиецът отстрани Юго Грение (Франция) след три сета - 7:6 (3), 6:7 (8), 6:1.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР