Амстердам - това е градът на лалетата, велосипедите и... все

...
Амстердам - това е градът на лалетата, велосипедите и... все
Коментари Харесай

Амстердам се чуди как да пропъди туристите

Амстердам - това е градът на лалетата, велосипедите и... към момента несбъднатата фантазия посетителите да стоят настрани, явно. Нидерландската столица преди малко разгласи следващата си акция, с която се пробва да възпре шумните туристи да посещават града, откакто предходните акции наподобява не оказаха задоволително влияние.

Нека обобщим по какъв начин градът се е опитал да се оправи с неприятното държание на туристите до момента? След като предлагането за възбрана на туристите да посещават кофишопове за канабис пропадна, при започване на предходната година Амстердам

вкара цялостна възбрана на използването на трева в квартала на алените фенери.

След това се появи маркетинговата акция " Стойте надалеч ", ориентирана към младежите на възраст от 18 до 35 години, които се насочат към " Дам " за празненство. А през декември беше оповестена акцията " Поднови гледката си ", която се опитваше да насърчи посетителите да гледат (и да се отнасят) към града като към локален гражданин.

А в този момент? Дойде ред на онлайн викторината. Градът започва чисто нова интерактивна акция, която задава на евентуалните гости въпроси като

" Кои известни нидерландски артикули бихте желали да опитате? Кокаин? ",

с цел да се опита да ги възпре...

Викторината ще бъде ориентирана към тези, които търсят неща като " Amsterdam coffeeshops " и " Amsterdam stag do ". Всеки, който отговори на въпросите, които са налични онлайн, и прояви интерес към нещо от обиколка на кръчми до " разглеждане на града с джойнт в ръка ", ще получи известие с текст

" Това ще бъде проблем. Забранено е. "

Това е много необикновена акция, само че каква е концепцията зад нея? Заместник-кметът на Амстердам Софиан Мбарки съобщи на съвещание на съвета: " Правим нещата малко по-различно. Бъдещите туристи, които търсят в Гугъл " кафене в Амстердам ", " квартал на алените фенери в Амстердам " и " ергенски запой в Амстердам ", ще попаднат на този тест посредством рекламите на Гугъл.

Уебсайтът би трябвало да развенчае асоциациите, които туристите, посещаващи празненства, имат по отношение на разпускането в Амстердам ", споделя той пред Guardian.

Развенчаването на асоциациите звучи по-лесно да се съобщи, в сравнение с да се направи, а специалистът по туризъм Винсент ван Дайк е безапелационен, че то ще бъде неефективно, в случай че няма съпътстващи санкции. И въпреки че най-малко 165 000 евро са помогнали за финансирането на викторината, градът към момента има потребност от гости поради приходите от туристически налог, които те генерират.

Дори най-верните почитатели на Амстердам не дръзват да се обзаложат каква ще е идната антитуристическа акция на града.

Много градове подхващат ограничения за ръководство на броя на посетителите, само че техните способи са по-ортодоксални от тези на Амстердам. Севиля неотдавна вкара входна такса за площад Испания, както направи и Истанбул с визитата на " Света София " да вземем за пример.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР