Американският президентът Джо Байдън отхвърли призивите от протестиращите студенти да

...
Американският президентът Джо Байдън отхвърли призивите от протестиращите студенти да
Коментари Харесай

Байдън призова пропалестинските протестиращи да спазват закона

Американският президентът Джо Байдън отхвърли апелите от протестиращите студенти да промени политиката си по отношение на войната в линията Газа.

В същото време той прикани пропалестинските протестиращи в университетските кампуси да съблюдават върховенството на закона. В първото си изявление във връзка вълната от студентски митинги, Джо Байдън показва уравновесена позиция по разделящи въпрос, изникнал посред акцията му за преизбиране.

„ Всички видяхме фрагментите и те слагат на тестване два съществени американски правилото. Първият е правото на независимост на словото, и правото на хората да се събират спокойно и да изричат мнението си. Вторият е върховенството на закона. И двата би трябвало да бъдат спазвани. Ние не сме властническа нация, която заглушава хората или потиска инакомислието. Така че дано бъда явен. Мирен митинг. В Америка насилственият митинг не е предпазен. Мирният митинг е предпазен. Когато има принуждение, то е в прорез със закона. Унищожаването на благосъстоятелност не е кротичък митинг. То е в прорез със закона”, съобщи Байдън.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР