Американският президент Джо Байдън е разговарял по телефона с лидерите

...
Американският президент Джо Байдън е разговарял по телефона с лидерите
Коментари Харесай

Байдън призовава Катар и Египет да осигурят освобождаването на заложници от Хамас

Американският президент Джо Байдън е разговарял по телефона с водачите на Катар и Египет по отношение на мирните договаряния за Газа, съобщи Ройтерс.

Байдън и египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси са разискали последните развития при договарянията, както и заплахата от военна ескалация в Рафах. Двамата са засегнали и тематиката за размяната на израелски заложници за палестински пандизчии, която е спънка за постигането на широкообхватно съглашение за помирение сред " Хамас " и Израел, прецизираха от египетското президентство.

Белият дом добавя, че Байдън е призовал както ал-Сиси, по този начин и емира на Катар Шейх Тамин бин Хамад ал-Тани, с който е приказвал настрана, да упражнят оптимални старания, с цел да обезпечат освобождението на заложниците, държани от " Хамас ". " В момента това е единствената спънка пред неотложно помирение и облекчение за народа на Газа ", допълват от администрацията на американския президент.

По-рано египетска телевизия заяви, че делегацията на " Хамас " в Кайро е напуснала договарянията и ще се върне с писмен отговор на предложенията за преустановяване на огъня в Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР