Американският невролог д-р Хауърд Тъкър е признат от Гинес за

...
Американският невролог д-р Хауърд Тъкър е признат от Гинес за
Коментари Харесай

Хауърд Тъкър: 5 правила за дълголетие от 101-годишния невролог

Американският невролог доктор Хауърд Тъкър е приет от Гинес за „ Най-възрастният доктор в света “. Той е роден на 10 юли 1922 година, а тогава в Щатите междинната дълготрайност на живота на мъжете е била 58 години. Въпреки това, той оцелява след възбраната, Голямата меланхолия, Втората международна война и пандемията.

Наред с „ положителните гени “ и „ малко шанс “, които в действителност „ може да ви дадат преднина “, доктор Тъкър има и други правила, които е следвал през целия си живот.

5 елементарни правила за дългоденствие от доктор Хауърд Тъкър:

 5 правила за дългоденствие от 101-годишния невролог доктор Хауърд Тъкър Източник на изображението: https://www.pexels.com/

1 Не оставайте без работа след пенсиониране.

„ Ако имате задоволително шанс да имате кариера, която ви харесва и към момента можете да работите, помислете дали да не отложите пенсионирането си “, споделя той.

Както отбелязва доктор Хауърд Тъкър, доста хора, които се пенсионират и стават неактивни в всекидневието си, са изложени на нараснал риск от когнитивен спад.

Между другото, по време на пандемията самият той лекуваше пациенти 5-6 дни в седмицата, а по-късно мина към образование на поданици до 3 дни в седмицата. След закриването на болничното заведение 101-годишният лекар се занимава с правни експертизи, като паралелно с това се занимава с още други каузи.

„ И не си мислете, че запазването на работа е. Уверете се, че в действителност се наслаждавате на работата си “, споделя Тъкър.

Д-р Тъкър споделя: „ Когато не работя, обичам да извозвам време с моите четири деца и 10 внука, да вървя със снегоходки и да виждам спортове в Кливланд. “

5 правила за дълъг и благополучен живот от най-възрастния практикуващ доктор в света

2 Поддържайте форма и физическа интензивност

„ Плуването, джогингът, туризмът и карането на ски до 80-годишна възраст ме поддържаха мощен и здрав “, признава доктор Тъкър.

И макар, че мъжът към този момент не кара ски и „ не е толкоз деен, колкото беше “, той тича към 5 км. с бързо движение на бягащата пътека през множеството дни от седмицата.

„ Проучванията демонстрират, че нещо толкоз просто като 15-минутна разходка на чист въздух може да понижи риска от преждевременна гибел с съвсем 25% “, отбелязва Хауърд Тъкър.

„ Винаги споделяме, че най-хубавото упражнение е това, което в действителност вършиме, само че има какво да се каже и за силовите тренировки: дейностите за подсилване на мускулите могат да понижат риска от смъртност с 10 до 17%. “

 5 правила за дългоденствие от 101-годишния невролог доктор Хауърд Тъкър Източник на изображението: https://www.pexels.com/

3 Не пушете!

Говорейки за тютюнопушенето, лекарят пита риторично: „ Защо някой би желал да диша нещо друго с изключение на чист въздух в дробовете си, когато животът към този момент е толкоз къс? “

Той си спомня, че е участвал на медицински срещи, на които лекари с цигари в устата са съветвали пациентите да спрат да пушат, тъй като това ще „ ограничи апетита и ще успокои нервите “.

„ Днес знаем, че пушенето на цигари води до рак, инсулт, периферна артериална болест, коронарна болест на сърцето и други белодробни и сърдечно-съдови болести “, споделя неврологът.

4 „ Не се лимитирам “, споделя доктор Хауърд Тъкър

Умереността разрешава на хората да живеят пълноценно, а също по този начин предотвратява прекаляването, което се отразява отрицателно на здравето ни в дълготраен проект, изяснява лекарят.

„ От време на време ще пия мартини със стек, само че не всеки ден “, споделя той.

Г-н Тъкър прибавя, че брачната половинка му е страховит кулинар и оказва помощ да се поддържа здравословна и разнообразна диета. Така че, те употребяват салата с всяко хранене, броколи и брюкселско зеле.

„ Истинската загадка на дълголетието е, че няма секрети. Но ние живеем всеки ден и умираме един път, тъй че би трябвало да се възползваме оптимално от времето, което имаме “, отбелязва лекарят.

5 правила за дълъг и благополучен живот от 101-годишния доктор, доктор Хауърд Тъкър.

5 Не спирайте да учите и да се развивате!

Лекарят споделя, че като невролог повече от седем десетилетия, той е бил очевидец на еволюцията на медицината от лоботомията до най-новите компютърни техники за изображения. Говорейки за напредъка, господин Тъкър прибавя, че като предава знанията си на другите, той самичък се пробва да се осведоми за нововъведенията.

„ Наистина ми харесва да преподавам на моите студенти и узнавам доста от тях “, отбелязва лекарят.

Инфо: www.cluber.com.ua 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР