Американската компания Оушън гейт експедишънс мобилизира всички средства за спасяването

...
Американската компания Оушън гейт експедишънс мобилизира всички средства за спасяването
Коментари Харесай

Милиардер и прочут водолаз били в изчезналия батискаф

Американската компания " Оушън гейт експедишънс " активизира всички средства за спасяването на екипажа на батискафа, който изчезна в Атлантическия океан на туристическа експедиция за проучване на останките на " Титаник ", заяви частната компания, притежател на морския съд.

Американските и канадските управляващи са почнали избавителна акция в региона на изгубването, в това число с кораби и самолети.

Батискафът е  липсващ до крайбрежията на Югоизточна Канада. Бреговата защита на Съединени американски щати заяви в Туитър, че корабът-майка - " Полар принс " е изгубил контакт с плавателния съд близо час и 45 минути след началото на потапянето през вчерашния ден.

На борда на изчезналата подводница е имало петима души. Сред тях е английският откривател милиардер Хеймиш Хардинг и неговият брат, оповестиха негови близки. На подводницата е и известният френски водолаз Пол-Анри Наржоле, сподели специалистът по " Титаник " Лари Дейли пред CBC News. Нарголет е прекарал 25 години във френския флот и е работил с Дейли, който е водолаз от Сейнт Джонс, при първото му гмуркане до " Титаник " преди 20 години.

" Местоположението на издирването е на почти 900 благи източно от Кейп Код на дълбочина 3963 метра. Предизвикателство е да се търси в толкоз далечен регион. От оператора на плавателния съд разбрахме, че той е планиран с 96-часов ресурс от О2, в случай че възникне изключителна обстановка. Използваме това време по най-хубавия метод, с цел да локализираме апарата ", съобщи Джон Моугър от брегова защита на Съединени американски щати, представен от Дир.бг.

Хамиш Хардинг, който преди този момент пътува до дъното на океана в Маринската котловина - най-дълбокото място в земната кора,  и в космоса с аерокосмическата компания на Джеф Бесос, съобщи  Фейсбук в събота, че се причислява към експедицията за проучване на " Титаник " тази седмица.

Билетите за 8-дневното странствуване с батискафа, което включва и гмуркане до останките на " Титаник " на дълбочина от 3800 метра, костват 250 хиляди $. Запасите от О2 нормално стигат за 4 дни.

Снимка: Lotus Eyes Photography
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР