Американката Микаела Шифрин триумфира в гигантския слалом за жени в

...
Американката Микаела Шифрин триумфира в гигантския слалом за жени в
Коментари Харесай

Шифрин е на две победи от рекорда на Стенмарк - Зимни

Американката Микаела Шифрин победи в гигантския слалом за дами в Кронплац и се приближи единствено на две победи от върха на шведа Ингемар Стенмарк за най-вече победи в Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Шифрин, която във вторник реализира рекордната при дамите 83-та победа в кариерата си, дублира триумфа си в италианския курорт с десетата си победа през сезона в Световната купа и петата в великански слалом. Четирикратната носителка на Големия бистър глобус финишира с общо време от 2:03.28 минути. Тя бе водач след първия манш, в който се спусна за 1:00.56 минути и имаше задатък от повече половин секунда от втората Сара Хектор от Швеция.

Във втория манш 27-годишната американка беше много по-пестелива и даде трето време, само че това ѝ бе повече от задоволително, с цел да резервира първото място и да реализира победа номер 84 в кариерата си.

На второ място с закъснение от 0.82 секунди приключи Рагнхилд Мовинкел. Норвежката бе четвърта след първия манш на 0.72 секунди от времето на Шифрин, само че направи доста чисто каране във втория, което в комбиниране с грешката на италианката Марта Басино, която пропусна врата в самия край, ѝ разреши да се изкачи на почетната стълбичка.

На трето място остана Сара Хектор. Шведката позволи много грешки във втория манш, само че макар тях остана на единствено 1.19 секунди от Шифрин.

Четвърта се подреди словачката Петра Влъхова на 1.37 секунди, а пета единствено на стотна от секундата остана швейцарката Лара Гут-Бехрами, която даде най-хубавото време във втория манш от 1:02.30 минути. Челната шестица се добави от французойката Теса Уорли на 1.65 секунди от Шифрин.

Италианката с български паспорт Луиза Бертани също взе присъединяване в днешния старт. Тя приключи първия манш на 51-во място на 4.60 секунди от времето на Шифрин.

В класирането за Световната купа безапелационен лидер е Шифрин с 1517 точки. На второ място с 906 точки е Гут-Бехрами, а трета с 896 точки е Влъхова.

В подреждането в дисциплината великански слалом преди всичко с 600 точки още веднъж е Шифрин. С 482 втора е Гут-Бехрами, а Басино е трета с 451 точки.

Следващите стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите са в чешкия зимен курорт Шпиндлерув Млин през уикенда.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР