Американец, който спечели милион долара от лотарията, почина три седмици

...
Американец, който спечели милион долара от лотарията, почина три седмици
Коментари Харесай

Дърводелец спечели 1 милион долара, но съдбата беше неумолима към него и той почина

Американец, който завоюва милион $ от лотарията, умря три седмици след приемането на парите, оповестява NYup.com. В началото на декември 51-годишният дърводелец Доналд Савастано от град Сидни, щата Ню Йорк, купил празничен лотариен билет на стойност 10 $. След като изтрил защитния пласт, той разкрил, че е спечелил милион $. Съгласно разпоредбите на лотарията, облагата се изплаща на вноски в продължение на няколко години. Победителят, обаче, може да се откаже от част от сумата и да получи неотложно остатъка. Савастано избрал тъкмо тази опция и на 4 януари уредниците на лотарията му връчили чек за 661,8 хиляди $.



След голямата облага дърводелецът декларирал пред кореспонденти, че не е икономисал нищо за старостта си. " Аз съм елементарен дърводелец и не съм икономисал нищо до момента. Затова тези пари ще ми бъдат потребни и ще ми оказват помощ, сподели той. - Не строя екстравагантни проекти. Ще купя нов пикап, ще си платя задълженията и ще направя вложения за бъдещето ".



За жал фантазиите на Савостано не се сбъднали. Няколко дни по-късно той бил диагностициран с рак в късен стадии. На 26 януари Савостано умрял.

Превод и редакция: БЛИЦ


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР