Алпинисти от 101-ви Алпийски полк спуснаха българското знаме от скала

...
Алпинисти от 101-ви Алпийски полк спуснаха българското знаме от скала
Коментари Харесай

Алпинисти спуснаха българското знаме от скала над Смолян

Алпинисти от 101-ви Алпийски полк спуснаха българското знаме от канара над Смолян. Инициативата да се развее българският трибагреник е във връзка Деня на храбростта и българската войска 6 май, оповестяват от полка. Военнослужещи от 101-ви Алпийски полк показаха проява на въоръжение и друга екипировка от алпийското съоръжение в Новия център на Смолян.

Семейства с деца посетиха демонстрациите в центъра на града, а част от малчуганите се спуснаха по двата алпийски тролея, построени от военнослужещите. Тролеите са особена атракция за децата, а в армията имат необятно приложение, построяват се за транспорт на товари и здравна евакуация при усложнен терен, изясни лейт. Симеон Кубински, пълководец на 1-ва Алпийска рота в полка. Интерес измежду посетителите на демонстрациите провокира и показаното модерно стрелково въоръжение – снайперови пушки от последно потомство, осъвременен автомат „ Калашников “, картечница. Деца и техните родители разгледаха ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ 7б, предопределена да унищожава бронирана техника.

Демонстрациите се организираха в границите на Деня на отворените порти на 101-ви Алпийски полк, прецизира Българска телеграфна агенция.

Развятото от военнослужещите от смолянското отделение българско знаме ще остане на скалата в идващите месеци. Националният байрак се вижда от съвсем целия град. Спускането на знамето от отвесната канара се прави за поредна година от алпинисти от 101-ви Алпийски полк в навечерието на Гергьовден.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР